KORSAN KOYU ANTALYA

by - Temmuz 17, 2022

 

Antalya Korsan Koyu Hakkında tüm bilgileri bloğumuzda bulabilirsiniz.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde  bulunan Korsan Koyu'na gelip sıcak havalarda çam ağaçlarının altında eşsiz manzara eşliğinde balıklarla yüzebilir ve serinleyebilirsiniz. Karaöz bölgesinde yer alan bu harika koya giriş ücreti yoktur. Özellikle bayram tatillerinde ve hafta sonu biraz kalabalıktır. Diğer günlerde hem günübirlik hem de çadır kampı yapan gezginlerin uğrak noktalarından birisidir.

Antalya merkeze 103 km , Kemer' e 63 km uzaklıkta bulunmaktadır ve ulaşımı oldukça rahattır. Çadır kampı için uygun bir koy olmasına rağmen karavan kampı için pek elverişli değildir. 


Denizi genellikle dalgasız ve turkuaz renktedir. Tertemiz ve balıkları görebileceğiniz manzaralar sunmaktadır. Bu nedenle gelirken deniz gözlüğünüzü yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz.

Karaöz sahili ve Gelidonya Feneri arasında yer alan bu eşsiz koyda ormanları korumak adına ateş yakmak yasaktır. Zaman zaman jandarmalar ve orman müdürlüğüne bağlı ekipler insanları kamp yapmamaları konusunda uyarmaktadır. Ama ateş yakılmadığı taktirde rahatça gelip yüzebilir ve piknik yapabilirsiniz.

Antalya seyahatinizde bu eşsiz koyda yüzerek yolunuza devam edebilirsiniz. Tekneniz ile buraya demir atarak serin suyun keyfini çıkarabilirsiniz.




You May Also Like

0 comments