KALEİÇİ ANTALYA

by - Haziran 13, 2022


 Kaleiçi hakkında tüm detaylı bilgileri sayfamızda bulabilirsiniz.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kaleiçi denizle  kale surları arasında kalan  tarihi yapıları ve dar sokaklarıyla Antalya'nın tarihini yaşayabileceğiniz mekanlardandır.
Sit alanı düzenlemesiyle koruma altına alınan bu eşsiz mekanları görmeden Antalya'dan ayrılmayın.


Dilerseniz alışveriş yapabileceğiniz Türk kültür tarihini yansıtan birçok hediyelik eşyayı bulabileceğiniz Kaleiçi'nde zevkinize uygun birçok el yapımı özel eşyalar bulabilirsiniz.


Birçok butik otellerin bulunduğu Kaleiçi'nde konaklayabilir ya da manzaralı şirin cafelerinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Akşam saatlerinde de yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin eğlenebileceği barlar , restaurantlar bulabileceğiniz Kaleiçi'nde Akdeniz'in lezzitli balıklarının tadına bakabilirsiniz.


Günün her saatinde güzellikleri barındıran Kaleiçi'nde gün batımını izlemek de yapılacaklar sırasında ilk sırada yer almaktadır. Hem dinlenip hem de tarihi iliklerinize kadar yaşayabileceğiniz birçok yer bulunan Kaleiçi'ni ziyaret etmeyi unutmayın.


Birçok tarihi yapının yer aldığı Cumbalı evleri ,medreseleri, camileriyle Antalya'nın tarihini yaşayabilirsiniz. En önemli tarihi camii olan Yivli Minare Camii Kaleiçi'nde bulunmaktadır.



You May Also Like

0 comments